Vi tillverkar all vår glass i Mariestad - närproducerat av traktens råvaror!


Följ med till en godare värld!

Berättelserna bakom våra glassar är lika många som smakerna i vårt sortiment. Vår allra första skapelse Dinétårtan – en överdådig dröm i nougat, marsipan och punschglass förpackad i kolsyreis – föddes en solig dag för snart sjuttio år sedan, då vår grundare Harry Kling fick ingivelsen att själv skapa en glass som var godare än den som bjöds i stadens glasskiosker. Han lyckades. Mariestadsborna åt och njöt. Och ryktet om den goda glassen spred sig som en löpeld runt om i landet.

Så föddes vårt lilla glassrike. Mycket har förändrats sedan 1950. Men Harrys upptäckarglädje svävar över oss lika starkt än idag. Glass är vårt liv.

Nya magiska smakupplevelser finns där man minst anar. Om vi blir sugna på lingonglass ripplad med mandelknäck överdragen med choklad. Tja, då rör vi genast ihop en. Vi tar det vi har som färsk grädde, rårörda lingon, hemkokt knäck och bara den godaste chokladen. Vi smakar av, formar, ripplar och chokladdoppar. Ingen glass är den andra lik. Varje gång man öppnar förpackningen väntar en ny överraskning.

Det bästa vi vet – näst efter att själva festa på våra skapelser – är dela med oss av våra läckra glasstårtor, jättestora strutar, smarriga glasspinnar, läskande isglassar, krämigt fylliga lösglass och inte minst våra gigantiska cocosbollar. Viktigast för oss är inte att vara störst. Bara godast.